Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kávé csökkenti a májbetegségek kockázatait
  2022-07-17 20:14:56, vasárnap
 
  Reggelente sokan szeretnek kávézni. Nincs is jobb, mint a kávé illata és erre ébredni minden reggel. Az már csak hab a tortán, ha a párunk készíti el nekünk és még az ágyba is hozza az illatos és forró italt. Ma már tudományos kutatások is alátámasztják, hogy a mértékkel fogyasztott kávé nagyon is pozitívan hat az egészségre, hiszen csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatait.

Egy tanulmány szerint a rendszeres kávéfogyasztás csökkenti a krónikus májbetegségek kialakulásának kockázatát. A kutatók úgy vélik, hogy a kávé úgy véd meg a különféle májbetegségektől, hogy antifibrotikus és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik.

A kutatók kb. félmillió embert vizsgáltak, akiket tíz évig követtek nyomon. A csoport majdnem 80 százaléka fogyasztott valamilyen típusú kávét, míg a húsz százalékuk egyáltalán nem ivott ilyen fekete italt.

A vizsgálatok során megállapították, hogy a kávéfogyasztók körében mintegy 21 százalékkal csökkent a krónikus májbetegség kialakulásának a kockázata. Mintegy húsz százalékkal volt kisebb a zsírmájbetegség kialakulásának az esélye.

Voltak, akik koffeinmentes kávét ittak és voltak instantkávé-fogyasztók is a vizsgálati alanyok között, azonban a legnagyobb biztonságban a koffeines kávét fogyasztók érezhették magukat, mivel a koffeines kávénak van a legnagyobb májvédő hatása.

A kutatók szerint a rendszeres koffeinbevitel a májcirrózis kockázatát is csökkenti, illetve a májcirrózis okozta halálozás is csökken, ha valaki rendszeresen issza ezt a kesernyés italt.

A kávéfogyasztás hatására alacsonyabbá válik a májenzimek száma. A magas májenzimszint azt jelezheti, hogy károsodás következett be a májban, illetve gyulladást is jelezhet a májban.

Egy másik tanulmány meglepő kutatási eredménnyel állt elő. Ők egyenesen azt mondják, hogy a nem megfelelő táplálkozás és az alkoholfogyasztás okozta májkárosodás kockázatait csökkenti, ha valaki emellett rendszeresen fogyaszt kávét.

Mivel a kávé gyulladáscsökkentő és antifibrotikus hatással is rendelkezik, így nagyfokú védelmet nyújthat a májrákkal és más májbetegségekkel szemben.

Ha eddig csak 2-3 csészényi kávét fogyasztottunk, ne is növeljük az adagot, mivel ettől nem lesznek jobbak a májértékeink, ellenben vérnyomásgondunk lehet. Ha nincs semmilyen betegségünk, napi 2-3 csésze kávé tökéletesen elegendő mennyiség lehet a májvédelemhez.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: májbetegségekkel, májbetegségektől, vérnyomásgondunk, zsírmájbetegség, megállapították, kávéfogyasztók, koffeinbevitel, kialakulásának, antifibrotikus, fogyasztottunk, kávéfogyasztás, májenzimszint, alátámasztják, koffeinmentes, májbetegségek, májvédelemhez, alacsonyabbá, biztonságban, májkárosodás, májértékeink, rendszeresen, betegségünk, fogyasztott, kockázatait, májcirrózis, májbetegség, tökéletesen, eredménnyel, százalékkal, vizsgálatok, instantkávé, következett, táplálkozás, rendelkezik, rendszeres, legnagyobb, kávé illata, párunk készíti, mértékkel fogyasztott, májbetegségek kialakulásának, tanulmány szerint, rendszeres kávéfogyasztás, krónikus májbetegségek, különféle májbetegségektől, csoport majdnem, húsz százalékuk, vizsgálatok során, kávéfogyasztók körében, krónikus májbetegség, zsírmájbetegség kialakulásának, vizsgálati alanyok, legnagyobb biztonságban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Muratáj  Különös!  Ahogy emelkedik a rezgés...  Naplemente  Föld napja április 22  William Shakespeare idézet  A világnak égető szüksége van ...  A világnak égető szüksége van ...  Vannak arcok  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szent György nap  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Szent György nap  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Két tekintet van  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Muratáj  802 esztendeje, 1222. április ...  Vannak arcok  Különös!  Jó éjt  S a dalok tanulsága  Naplemente  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Gaál Viktor gondolata  Próbálkozni kell ahhoz,  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam Krisztinától  Viharban csak az a fa marad ál...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Muratáj  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Különös!  Föld napja április 22  Pocsai Piroska - NE SIESS!  William Shakespeare idézet 
Bejegyzés Címkék
kávé illata, párunk készíti, mértékkel fogyasztott, májbetegségek kialakulásának, tanulmány szerint, rendszeres kávéfogyasztás, krónikus májbetegségek, különféle májbetegségektől, csoport majdnem, húsz százalékuk, vizsgálatok során, kávéfogyasztók körében, krónikus májbetegség, zsírmájbetegség kialakulásának, vizsgálati alanyok, legnagyobb biztonságban, koffeines kávét, koffeines kávénak, legnagyobb májvédő, kutatók szerint, rendszeres koffeinbevitel, májcirrózis kockázatát, májcirrózis okozta, kesernyés italt, kávéfogyasztás hatására, májenzimek száma, magas májenzimszint, másik tanulmány, alkoholfogyasztás okozta, májbetegségekkel, májbetegségektől, vérnyomásgondunk, zsírmájbetegség, megállapították, kávéfogyasztók, koffeinbevitel, kialakulásának, antifibrotikus, fogyasztottunk, kávéfogyasztás, májenzimszint, alátámasztják, koffeinmentes, májbetegségek, májvédelemhez, alacsonyabbá, biztonságban, májkárosodás, májértékeink, rendszeresen, betegségünk, fogyasztott, kockázatait, májcirrózis, májbetegség, tökéletesen, eredménnyel, százalékkal, vizsgálatok, instantkávé, következett, táplálkozás, rendelkezik, rendszeres, legnagyobb, százalékuk, kockázatát, érezhették, vizsgálati, reggelente, fogyasztók, vizsgáltak, egyáltalán, hatásokkal, valamilyen, egészségre, gyulladást, tudományos, májenzimek, csökkenti, megfelelő, koffeines, halálozás, különféle, károsodás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7394
  • e Hét: 32285
  • e Hónap: 63771
  • e Év: 268472
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.